Ⅳ.Reading Comprehension(60 points)
Passage Two
Generations of Americans have been brought up to believe that a good breakfast is essential to one's life. Eating breakfast at the start of the day, we have been told,and told again, is as necessary as putting gasoline in the family car before starting a trip. But for many people, the thought of food as the first thing in the morning is never a pleasure So despite all the efforts,they still take no breakfast.
Between 1977 and 1983, the latest year for which figures could be obtained, the number of people who didn't have breakfast increased by 33%from 8.8 million to 11.7 million--according to the Chicago-based Market Research Corporation of America. For those who dislike eating breakfast, however, there is some good news.
Several studies in the last few years have shown that,for adults especially, there may be nothing wrong with omitting breakfast. "Going without breakfast does not affect work,"said Arnold E.Bender, former professor of nutrition at Queen Elizabeth College in London, "nor does giving people breakfast improve work. " Scientific evidence linking breakfast to better health or better work is surprisingly inadequate(不充分) ,and most of the recent work involves children, not adults. "The literature," says one researcher, Dr. Earnest Polite at the University of Texas, "is poor."
40. Which of these is mentioned in the second paragraph?
A. The number of the people who skip breakfast has increased.
B. Many people fill their cars with gasoline in the morning.
C.8.8 million people got involved in a study on eating habits.
D. A company carried out a research in 1983.
参考答案:A
41. Which is closest in meaning to the underlined part?
A. Having breakfast does not improve work, either.
B. Giving people breakfast improves work.
C. Going without breakfast can improve work, too.
D. Having breakfast does improve work.
参考答案:A
42. What does the word "literature" in the last sentence refer to?
A. Modem American literature.
B. Any printed materials.
C. Written works on a subject.
D. Stories, poems and plays.
参考答案:C
43. Which of the following statements best summarizes the writer's conclusion about the function of breakfast?
A. Omitting breakfast helps improve work.
B. Eating breakfast is absolutely necessary.
C. Scientists have produced sufficient evidence in support of breakfast.
D. There isn't strong evidence to prove that breakfast
is a must.
参考答案:D
以上内容来源于网络,仅供参考!
【结尾】以上就是关于“2016年成人高考专升本英语考试真题及参考答案(阅读理解B)”的相关内容了,希望可以帮助到各位考生。考生如果想获取更多关于江西成考的相关资讯,如成人高考报名时间、考试时间、报考条件、备考知识、相关新闻等,敬请关注赣这儿网。
常见问答
为什么许多人认为早餐是一天中最重要的一餐?
文章提到,长期以来,美国人被教导早餐对于生活至关重要,就像在出发前给汽车加油一样。尽管有这种信念,但很多人对食物作为早晨第一餐的想法并不感到愉快。因此,尽管人们努力,但不吃早餐的人数还是增加了。
最近的研究显示成人是否应该跳过早餐?
根据文章,最近的研究表明,对于成年人来说,跳过早餐可能没有问题,而且不提供早餐也不会影响工作表现。
"literature" 这个词在文章中指的是什么?
在文章的最后一句中,"literature" 指的是有关早餐与健康或工作之间关系的文献资料。
作者对早餐功能的结论是什么?
作者总结说,缺乏充分证据证明早餐是必须的。
文章最后一句提到的“literature”是指现代美国文学吗?
不是,根据文章内容,"literature" 指的是有关早餐与健康或工作之间关系的书面材料或研究。